Elicom levererar nyckelfärdiga lösningar inom Energilager, främst batterier. Tillsammans med vår delägare Polar Structure är vi en komplett aktör på den svenska marknaden. Vi tar hela ansvaret ifrån projektering till leverans och installation.

Produktexempel

ADS-TEC PowerBooster
ADS-TEC
StoraXe

Batterier – en viktig byggsten i energiomställningen

Effektiva batteribaserade lösningar skapar mer flexibilitet inom sektorn förnybar energi. Lösningar med batterilagring förbättrar nätstabilitet och bidrar till att öka tryggheten i elförsörjning i ett allt mer decentraliserat energisystem. Våra mångsidiga batteribaserade lösningar är lämpliga för många affärsmodeller och integreras sömlöst med din befintliga energiinfrastruktur.

Undvik effekttoppar och spara energikostnader

Energibehovet ökar under vissa tider på dygnet. Resultatet? En kortare ökning av effektbehovet i elnätet och en tillhörande ökning av energikostnaderna. Att dra elektricitet från ett energilagringssystem motverkar effektivt dessa belastningstoppar och hjälper dig att minska energikostnaderna.

Ett batterilagringssystem möjliggör en minskning av energikostnaderna på lång sikt. Det laddas upp till lägre priser när efterfrågan är låg och laddas ur under när efterfrågan går upp och priserna toppar. Denna marknad även kallad balansmarknaden är extra intressant i form av försäljning av tillgänglig effekt till SVK.

Vi hjälper dig hitta rätt lösning!

Kontakta oss

Referenser

Polar Capacity – Energilager

Elicom har tillsammans Polar Capacity levererat en testanläggning till Stockholm Exergi. Anläggningen är en första del i ett större avtal...

Khumbu Energy – Energilager

Elicom har levererat Khumbu Energys första energilager som en inledning på en större satsning. Installationen är gjord på Lundsbrunn Spa...

Vi erbjuder många olika lösningar inom området Energi