Energi

Inom affärsområdet energi fokuserar vi på två delar; komplett entreprenad med installation och driftsättning av energilager eller enbart leverans av produkter.

Vårt erbjudande innefattar mer än bara batterier. Förutom egen produktion inom lågspänning samarbetar vi med ledande leverantörer av mellanspänningsställverk, krafttransformatorer och reservkraft. Detta kombineras med kringutrustning som kanalskenor, likspänningssystem, kontrollskåp samt signal- och larmhantering. Det gör att vi kan ta ansvar för hela din anläggning. Våra serviceingenjörer följer med materielleveranserna för uppställning, driftsättning och protokollförd avprovning.

Utöver de logistiska fördelarna med endast en leverantör minimeras samtidigt risken för eventuella gränsdragningsproblem och missuppfattningar. Våra erfarna projektledare arbetar fram en hållbar tidsplan för att du ska känna trygghet i att projektet genomförs på ett kontrollerat och kostnadseffektivt sätt.

För att du ska kunna få en så enkel överblick och förståelse för anläggningens uppbyggnad och funktion, erbjuder vi en komplett anläggningskonstruktion. En kraftentreprenad är inte bara produkter och lösningar, det är engagemanget och samspelet på individnivå som är de viktigaste framgångsfaktorerna.

 

Energilager

Vi säljer, installerar och driftsätter energilager främst i form av batterier. Batterier som används för att optimera din energianvändning, kapa dina effekttoppar och fördela när på dygnet du köper din energi från nätet.

Utöver lokal användning så tillför våra batterier balans och stabilitet till lokal- och regionnät genom att delta på marknaden för balanstjänster hos Svenska Kraftnät. Läs gärna mer om balansmarknaden på SVKs hemsida.

Vi beräknar och projekterar ditt batteri utifrån din nätanslutning och din elförbrukning. Och naturligtvis tar vi helhetsansvar för din anläggning och hjälper till med allt ifrån projektering till kontakt med aggregator och nätägare.

Elicom och tillhörande koncern har stor erfarenhet av både mindre anläggningar till storskaliga parker.

 

Projektledning inom energi

Vi driver och tar helhetsansvar för projekt av varierande storlek och entreprenadform. Vår erfarenhet omfattar flera olika system inom processreglering och tack vare ett målmedvetet arbete har vi tagit oss till en marknadsledande position.

I vår roll som helhetsleverantör kan vi bistå med rådgivande konsultation. Våra team sätts ihop av projektledaren utifrån vilken typ av projekt det handlar om. Allt för att skapa trygghet både för er och för oss. Varje insats skräddarsys efter vår genomarbetade projektmall. Oavsett om det handlar om en utförandeentreprenad eller en totalentreprenad med projektering och egna tekniska lösningar. Våra tekniker monterar, installerar och avprovar utrustningen på plats och ger dig en driftsatt anläggning som är redo att spänningssätta.

Anläggningskonstruktion med komplett dokumentation ingår. Den ger dig en enkel överblick över anläggningens alla olika delar och funktioner.

Vår personal är gediget skolade inom projektledning samt affärsjuridik och fortbildas kontinuerligt. Licenser innehas för: ID06, SSG, BAS-U, BAS-P, El-behörighet, Auktorisationsbevis, Registreringsbevis och Heta Arbeten.

.

Vi erbjuder olika batterier anpassade efter nätanslutning och energiförbrukning

Vi hjälper dig hitta rätt lösning

Kontakta oss